Generelt om dekor på glass

Nær sagt alle former for glasskonstruksjoner- og løsninger kan dekoreres. Vi kan sandblåse eller silketrykke på overflaten av glassemnet, og vi kan legge farge, mønster og motiv inn i glasset. De tre dekorformene kan stå alene eller kombineres i ubegrenset omfang.

Glass med dekor i PVB folie.

Å tilføre et glass dekor via PVB folien i et laminat gir flere fordeler. Først og fremst ligger dekoren fullstendig beskyttet for slitasje og naturlig eller påført skade. Med dekoren på innsiden av glassoverflaten beholder vi også det enkle vedlikeholdet en glatt glassoverflate krever. Dekorfoliene er selv utformet i PVB, eller de ligger innkapslet i PVB. Dette medfører at dekoren ikke tar skade eller forringes av UV-stråler.

Vårt program for dekor består av basis folier som kan blandes til ønsket resultat. Vi kan utforme glass med klare farger, diffuse farger, lystette farger. Samtlige effekter kan kombineres.

Med våre samarbeidspartnere kan vi også tilby silketrykk eller plotting av mønstre og fotografiske bilder direkte på PVB folier. 

JetPrintMG

JetPrintMG er en dyseprinter spesiellt utviklet for print av kjeramisk farge på glass. Basert på et digitalt underlag kan vi printe sort, hvitt, grått (sandblåsefarge) og en rekke unike farger alene eller sammen.
JetPrintMG levere heldekkende farge i 4 tetthetsgrader; 100%, 200%, 300% og 400%. For best mulig lystetthet anbefales minimum 300%. Raster print kan utføres med meget god detaljnivå og kvalitet. Maksimal printkvalitet er 720 dpi.

Modum Glassindustri AS kan hjelpe til med med bearbeiding av underlag, eller du kan bearbeide selv og sende oss ferdige underlag. Vi vil imidlertid alltid måtte godkjenne underlaget før jobben påstartes.

JetPrintMG kan du få levert på enkelt herdet glass og på varmebehandlet laminert glass (Lamitech HS og Lamitech Impact). Dette medfører at vi kan levere denne type dekor i de fleste sammenhenger; rekkverk, heissjakter, gulv, veggfelt, tak, himling, disker, innredningsdeler, utsmykning osv.

Vi har mange ti-års erfaring med utsmykninger, og prosessen som må gjennomføres for at alle parter skal bli fornøyde med sluttresultatet. Dette har gitt oss god kompetanse i denne type samarbeid med kunstnere og arkitekter.