Element arkitekter vinner priser med glass fra Modum!
25. oktober 2017
Vi gratulerer igjen Element Arkitekter, og deres samarbeidspartnere, med Oslo bys arkitekturpris 2017, og Glass og Fasadeforeningens pris for glassarkitektur for 2017. Vi takker Element Arkitekter for at vi fikk være med på laget denne gangen også.


Da hovedproduksjonen av majones ble flyttet fra Sofienberggata 19 til Fredrikstad i 2013, startet en større ombygging av den gamle fabrikkbygningen. Det ble startpunktet for en nyutvikling av hele Millskvartalet på Grünerløkka.
Hovedkonseptet for den nye nordvendte fasaden er at den fungerer både som en lysfanger og en lyskaster. Et sprossefritt design med glassfinner reflekterer dagslyset inn i dype og tidligere industrielle lokaler. Flere av finnene har "hard-coatede" felter av toveisspeil. Speilene er både reflekterende og gjennomsiktige, slik at de ikke blokkerer noe av utsynet mot Sofienbergparken. Fra utsiden samles og oppløses glass- og speilkunsten avhengig av hvor man betrakter fasaden i fra. På kvelden fungerer glassfinnene som lamper, og på den måten bidrar fasaden til økt trygghet for de som beveger seg i den ellers så store og mørke parken.
Kilde og bilde: Element Arkitekter