Kunstnerdalens Døtre på Blaafarveværket
Utskriftsvennlig format
21. mai 2012
Vår ide med å kombinere glass, kjeramisk print og fotokunst kan nå sees på Blaafarveværket.
Etter mange timer med planlegging, fotografering, glassproduksjon og montasje er endelig prosjektet i mål.
Lørdag var det offisiell åpning av sesongen, og kunstutstillingene på Modums Blaafarveværk. I år er det gledelig at en lokal kunstfotograf, sammen med en lokal industribedrift utgjør en del av det som skal glede besøkende fra nær og fjern.

For Modum Glassindustri har prosjektet vært viktig å gjennomføre av to grunner;

Prosjektet har fra vår side ment å være et innspill i den lokale samfunnsdebatten. Idèen i så måte er vise at lokalt samarbeid utover rammene av tradisjonell tankegang er viktig og riktig i en liten kommune med utfordringer og behov for næringsutvikling.

Gjennom prosjektet har vi som bedrift styrket vår egen kompetanse på denne type print. Kompetansen vil bedriften bruke med sine samarbeidende kunstnere og kunstfotografer; Jorunn Sannes, Magne Furuholmen, Tone Bergan, Christina Børding; Ole Jørgen Ness m.fl. Målet med arbeidet er å utvikle et ennå sterkere brohode for glass i forbindelse med utsmykninger av så vel private hjem, som det offentlige rom. En spesiell takk til Nils Henning Austad, som har ledet prosjektet fra vår side på en meget betryggende måte.

Vi takker Nina Djærff (kunstfotograf) og Tone S. Steinsvik (Adm Dir Blaafarveværket) for samarbeidet. Vi retter også en spesiell takk og hilsen til Nils Henning Austad som har fulgt opp prosjektet på en meget god måte fra vår side.